Ha egy üzlet megindul

A Polgármesternél jártunk!

“Kedves Mindenki!

Ma délelőtt 9-kor Bácskai János polgármesternél jártunk. A találkozót Zsóka levelére válaszul Mezey István, a körzetük önkormányzati képviselője szervezte meg.

A ház részéről részt vettünk négyen, úgy mint Nagygyörgy 4-12/A és Kurucz 4-11 házaspár. A találkozó mintegy egy órahosszáig tartott.

Polgármester úr nagyon készséges és segítőkész volt. Elbeszéltük a ház problémáit, amit megértett. Mivel számos más ferencvárosi építkezésnél hasonló gondok merültek fel, aminek megoldásában a Ferencvárosi Lokálpatrióták vezetője segített – aki 18 sikeres referenciával rendelkezik és bírja a polgármester bizalmát – Polgármester úr ajánlotta, hogy vegyük fel a kapcsolatot ezzel a vezetővel, név szerint Deutsch Lászlóval (aki a névjegye szerint NEM ROKONA a fideszes Deutsch Tamásnak). Egyidejűleg úgy értelmezte a feladatot, hogy az nem csak az Érdekközösség, hanem az egész ház műszaki gondjaira is kiterjedjen.

Ezen túl Polgármester úr felajánlotta, hogy a kártalanítási munkát segítő független ingatlanszakértő költségét a polgármesteri költségkeretből vállalja. (Deutsch úr szerint ez jelentős segítség, mert egy ilyen szakértő nem lép be egy lakásba, ha 100.000 Ft tiszteletdíjat nem kap lakásonként.)

A további lépéseket Deutsch úrral kell megbeszélnünk, aki február 26.-án kedden délután 18:00 órakor vár bennünket (én itt gondolok elsősorban Pór, Sinka, Nagygyörgy és még aki hajlandó tevékenyen foglalkozni az üggyel) a Ráday utcában a Vörös Postakocsi étteremben, ami az ő szokásos hivatalos találkahelye.

Polgármester úr azzal zárta a találkozót, hogy ha Deutsch úrral átbeszéltük a tennivalókat, akkor 1-2 hét múlva ismét üljünk le, most már a szakértővel valamint a főépítésszel stb. és részletesen tárgyaljuk meg a tennivalókat.

Üdvözlettel:
Nagygyörgy Gábor dr.”

Köszönettel vettem soraikat (igaz azóta fogyókúrázom). Természetesen a felkérést elfogadjuk, annak ellenére, hogy eddig mi csak kártérítési ügyeket intéztünk.

Miután mi is át mentünk néhány rosszul előkészített építési ügyön van némi tapasztalatunk, hogy kéne neki állnunk egy tisztességes kivitelezéshez.

Elképzeléseinket az Önök megbízottjainak már ismertettük és a Polgármester Úrral való találkozásunk után egy rendkívüli közgyűlés össze hívását indítványozzuk ahol a ház albetétesei előtt elmondjuk elképzeléseinket.

Kérjük türelmüket mert Isten malmai lassan őrölnek.

Tisztelettel:
Deutsch László
FLE elnök