Sajtóközlemény: Köszönjük Ferencváros!

2019. szeptember 9-én a helyi választási bizottság nyilvántartásba vette a Ferencvárosi Lokálpatrióta Egyesület polgármester-, és képviselőjelöltjeit a IX. kerületben.

Az első szó a köszöneté: Köszönjük Ferencváros!

Az elmúlt hetek minden korábbi elvárásunkat felülmúlóan sikeresek voltak az ajánlásgyűjtés tekintetében. Megtisztelő, hogy alig két hét alatt több ezer ferencvárosi polgárhoz jutottunk el és ők az elvárt ajánlásokon felüli mértékben támogatták jelöltjeinket és programunkat. Az a több mint ezer ajánlás, melyet a helyi választási irodán leadtunk bizonyítja, hogy a ferencvárosiak továbbra is nyitottak a pártoktól független helyi, civil szereplőkre és programjukra. A megelőlegezett bizalom, amely ajánlások formájában egyesületünk irányába kifejezésre került bíztató a választások szempontjából is, hiszen az előző két voksolás eredményeit figyelembe véve, ajánlásainkat szavazatokra váltva egyesületünknek reális esélye van a képviselő-testületbe kerülésre!

Az elkövetkezendő hetekben azért fogunk dolgozni, hogy még több ferencvárosi polgártársunkhoz eljussunk és bemutathassuk a lokálpatrióta egyesület programját. Amennyiben önnek is elege van a kerületet ért botrányos ügyekből, ami gyakorlatilag a hatalom megszerzéséről szól a pártok között, úgy kérem válasszon minket, a független, helyi, civil alternatívát, a Ferencvárosi Lokálpatrióta Egyesületet.

Mint tudják, sem a kormánypártokért, sem az ellenzéki pártokért nem rajongunk. Az országos nagy pártok helyi – eszközökben nem válogató – vetélkedésébe nem kívánunk beszállni, azonban a ferencvárosi összefogás jelöltjének legutóbbi kijelentésére reagálnunk kell. Történt ugyanis, hogy 2019. szeptember 5-én Baranyi Krisztina sajtótájékozatóján ellentüntetők jelentek meg, mely a polgármesterjelölt asszonynak látható mentális terhet jelentett. Az érte kevésbé rajongók egy sokak által már ismert 2016-os, Baranyi által titkolni kívánt saját lakásügyére próbálták meg felhívni a köz nagyérdemű figyelmét. Erre válaszul mind az ellentüntetőket, mind pedig egyesületünk – melyek közül az utóbbit számunkra érthetetlen okokból – fideszbérencnek nevezte az összefogás jelöltje. Jeleznénk Baranyi Krisztinának, hogy mikor 2006-ban megalapítottuk az azóta is pártoktól független egyesületünket ő még valahol szülőföldje, Salgótarján környékén bontogathatta politikusi szárnyait. 2014-óta gyakorlatilag minden ügybe, amelyből politikai hasznot lehet húzni belekap, ezzel a politikában talán nem is lenne probléma, azonban ezeket a megoldandó ügyeket miután politikai szempontból kifújtak, elengedi. Ilyen az Illatos úti vegyi üzem esete is, ahol a legnagyobb probléma, mégpedig a vegyi anyagokkal szennyezett talaj cseréje még várat magára, de ez a kevésbé látványos folyamat már nem érdemelte ki Baranyi figyelmét. Közben a vélelmezett politikai sikerein viszont szemmel láthatóan az összefogás jelöltje annyira felbátorodott, hogy számára már mindent lehet. Ingyen nyaralás az önkormányzat balatoni üdülőjében, illegálisan használt ingyenes parkolási engedély, állandó tilosban parkolás a kerületben, kedvezményes önkormányzati lakásigénylés az általa támadott fideszes önkormányzattól. Tényleg Baranyi Krisztina a legjobb, amit a Ferencvárosban az ellenzéki pártok Bácskai János alternatívájaként fel tudnak mutatni?

Kérjük a ferencvárosiakat, hogy továbbra is támogassák a Ferencvárosi Lokálpatrióta Egyesületet és annak polgármester jelöltjét, Deutsch Lászlót, illetve képviselőjelöltjeit!

Listán indított képviselő jelöltjeink:

  1. Deutsch László
  2. Intzoglu István
  3. Zubonyainé Pelka Zsuzsanna
  4. Dr. Tóth László
  5. Besenyi László
  6. Gátfalvi Zsolt
  7. Kerkai Gábor Nimród
  8. Deutsch Zoltán
  9. Divinyi Mihály
  10. Dr. Merkei Attila György

A kerületben induló egyéni választókerületi jelöltjeink:

  1. vk. Deutsch lászló
  2. vk. Zubonyainé Pelka Zsuzsanna
  3. vk. Solétnszky Olivér András
  4. vk. Dr. Merkei Attila György
  5. vk. Kerkai Gábor Nimród
  6. vk. Dr. Tóth László
  7. vk. Besenyi László
  8. vk. Gátfalvi Zsolt
  9. vk. Deutsch Zoltán
  10. vk. Divinyi Mihály
  11. vk. Intzoglu István
  12. vk. Fekete-Szalóky Gabriella