Választási programunk

1/ Városfejlesztés

A világhírű ferencvárosi városrehabilitációs programnak a számtalan pozitív eredmény mellett áldozatai is vannak. Ők az építkezések által érintett házak lakói, mely épületekben jelentős károkat okoznak a munkálatok. A megkárosított társasházak lakóit magára hagyta az önkormányzat. A Képviselő-testületbe kerülve felkaroljuk a városfejlesztés áldozatait, a megkárosodott közösségek mellé állunk és segítjük őket!

2/ Lakhatás

Az egész országban és Ferencvárosban is komoly probléma a lakhatási válság, mely főként a fiatalokat és a kevésbé módos polgártársainkat érinti. A XI. kerület az egyik legnagyobb adóerővel rendelkező budapesti városrész. Képviselő-testületünkbe kerülésünk után bérlakás építési programot indítunk, hogy a fiatalok és a legszegényebbek is lakáshoz juthassanak!

3/ Kiserdő

Mentsük meg a Kiserdőt! A kormány egy városi autópályát tervez a József Attila-lakótelep és a város egyik legnagyobb egybefüggő zöldterületén keresztül, a Kiserdőn át. Ezt nem hagyhatjuk! Képviselő-testületbe kerülésünk esetén megvédjük Ferencváros tüdejét!

4/ Forgaom csillapítása

Egész Ferencváros leglátványosabb fasora a Mester utcai fasor. Sajnos az itt élők az utca adottságait kevésbé élvezhetik, mivel a Soroksári úttal párhuzamos utcáról van szó, északi végén fölhajtási lehetőséggel a hídra, ezért az autósok előszeretettel használják “megkerülő” útvonalként. Az utca élhetőbbé tétele érdekében az átmenő dorgalmat korlátozzuk, ennek köszönhetően a területet birtokba vehetik a gyalogosok, biciklisek, az itt lakó emberek.

5/ Parkolóházak, parkolók építése

Az egész kerületben súlyos probléma a parkolóhelyek hiánya. A Belső-, és Középső Ferencvárosban szabályozási tervekben szereplő parkolóházak és mélygarázs építésével meg kell oldani. A József Attila-lakótelepen minimalizálni kell az átmenő forgalmat és a helyi lakosság igényeihez igazítottan új parkolási lehetőségeket kell kialakítani.

6/ Kerület határába P+R parkoló létesítése

A kérdés elsősorban Fővárosi és Állami feladat, de a kerületi Önkormányzat is tehet azért, hogy saját területét mentesítse az átmenetileg ott parkoló autóktól. Erre jelenleg leginkább a Hídépítők útja és a hév közti terület lenne alkalmas. Kis befektetéssel nagy férőhelyű felszíni parkoló létesíthető, melyet Képviselő-testületbe kerülésünk után elő fogunk terjeszteni!

7/ A kerület vagyonkezelésének szervezeti átalakítása

A jelenleg működő Vagyonkezelő FEV IX Zrt. túlméretezett, feladatait tekintve kiöresedett pénznyelő szervezet. Városfejlesztő tevékenységét, és köszbeszerzési feladatait a hivatalhoz kell integrálni. A vagyonkezelési és parkolási feladatok ellátására két lényegesen kisebb Kft elegendő lenne. Csak ezzel az átszervezéssel éves szinten 300 Millió ft lenne megtakarítható. Képviselő-testületbe kerülésünk után haladéktalanul kezdeményezzük is a ferencvárosiak pénzét feneketlen kútként elnyelő cég átszervezését.

8/ Légiközlekedés okozta zaj

Közel 3 éve tart az áldatlan állapot, aminek “köszönhetően” a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre érkező és az onnan induló gépek nagyon alacsonyan repülnek Középső-, és Külső Ferencváros (MÁV-, Aszódi-lakótelep, József Attila-lakótelep) felett és ezzel nagyon komoly zajártalomnak teszik ki az itt élő tízezreket. Képviselő-testületbe kerülésünk után kezdeményezzük, hogy az Önkormányzat tegyen lépéseket annak érdekében, hogy csökkenjen a mindannyium életét megkeserítő zajártalom.

9/ Budapesti Vegyiművek Illatos úti telephelyének méregtelenítése

Az Illatos úti méregtelep felszámolása ugyan látványos politikai csatát hozott, de a földfelszínen és az alatt tárolt egészségkárosító hordók után a vagyi művek területén visszamaradt szennyezett talaj cseréjével már senki nem foglalkozik. A szennyezett talaj szinte láthatatlanul tovább pusztítja a környezetet és károsítja a ferencvárosiak – főként a József Attila-lakótelepen élők egészségét. A Képviselő-testületbe való bekerülésünk esetén hatékonyabban tudunk fellépni a méreg-probléma végleges megoldása érdekében.