Nyílt levél Baranyi Krisztinának

Tisztelt Asszonyom!

A meglepetéstől megrendülten olvastuk, milyen rengeteg tesztet szerzett be Ferencváros lakosságának. (160 db) Amikor kitöröltem könnyeimet a szememből, akkor vettem észre, hogy néhány nulla hiányzik a tesztek számából.

Szeretném tájékoztatni, lehet, hogy meglepődik, de ez az alapbetegség-járvány sunyi. Egyes embereken úgy megy át, hogy észre sem veszik, ezért csibész módon fertőznek. Másokon úgy jelentkezik, hogy egy darabig érez  valami kellemetlent, de aztán helyreáll a természet rendje (azért ő is fertőz). Vannak aztán olyan galád emberek, akik pillanatok alatt összeomlanak, képtelen lábon kihordani egy kis járványt, és bárkit hajlandóak megfertőzni, még akaratukon kívül is. (Ezek tesztelik a hazai egészségügy sajátos problémáit, felszerelés- és emberhiányát.)

Ahhoz, hogy az itt élők (mellesleg választópógárok) biztonságban közlekedhessenek utcáinkon, tereinken, üzleteinkben, bizonyságot kell szereznünk arról, hogy hol vannak fertőzött emberek, hol van, akin átment, és hány olyan ember van – nagyjából – aki még nem kapta el, és aggódhat.

Ezért történt az a pofátlan javaslat, ami az Egyesületünk részéről Ön felé elhangzott , hogy az 50 év feletti önként jelentkezőket az önkormányzat a saját költségén tesztelje. Így tudjuk, hogy hol vannak esetleges fertőzött gócpontok, vagy jó esetben egész Ferencváros tojik az egészségügyre.

Felidéznék néhány mondatot, azokból a beszélgetésekből, amit a járókelőkkel a közértbe menet folytattam.

“Persze az önkormányzatot teszteli, mert közel vannak a tűzhöz!”

“Mi van, ha csak százhetvenediknek jelentkezek be?”

“Te! A Baranyi annyira fél a járványtól, hogy csak a környezetét teszteli?”

Hirtelen csak ezek a szóváltások jutottak eszembe, de megnyugtatok, voltak sokkal kellemetlenebbek is – Önre nézve.

Erről az intézkedésről egy régies felszólító mód jut az eszembe, amely így hangzik: “pénzt vagy életet!”

Ha lehet, én az életet választanám, sok polgártársammal együtt.

Lefordítva, az Ön pandémiás rendelkezései a nullával egyenlőek. Miért nem vesz föl egy szakembert?

 

Tisztelettel,

Deutsch László
FLE