Interpelláció Baranyi Krisztinához

Az elmúlt ciklusban ön olyan stílust hozott be az Önkormányzat falai közé, amely eddig nem volt jellemző a kerület eddigi képviselő-testületeire. 2014-ben kezdetét vette egy sajátos egyszemélyes showműsor, melynek keretében ön, gyakran alpári stílusban és hangnemben óbégatva ekézte a FIDESZ-t és a városvezetést. A FIDESZ elmúlt 9 éves ténykedéséről mindenkinek lehet saját véleménye, természetesen nekem is van.

Most, hogy „hatalomra” került, stílusa, nyelvezete nem változott, jogerős ítélet nélkül ócsárol, piszkít mindenkit. Drága hölgyem, engem nem érdekel, hogy ki kipcsak, indián, zsidó vagy éppenséggel albínó roma. Nem érdekel az sem, hogy kit hívtak Salgótarjánban verekedős patikusnak. Természetesen az sem érdekel, hogy ki lépett be az 5. kerületi MSZP alapszervezetébe, lett az akkori polgármester, Steiner úr csicskája, majd rövid idő múlva, kit rúgtak ki onnan páros lábbal. Az se érdekel, hogy milyen rokonságban áll jelenlegi férjével, aki nem egy „szabad” minisztérium prominens tagja (miniszterelnöki hivatal), az sem érdekel, hogy az említett személy a Diákhitel Zrt. felügyelő bizottságának elnöke, mint ahogy az sem érdekel, hogy otthon ki, kinek, mit. Ellenben a ferencvárosiak érdeke, a családom és az általam képviselt Ferencvárosi Lokálpatrióta Egyesület hazugságokkal történő bemocskolása már annál inkább foglalkoztat.

Ön azt állította, hogy jómagam és az általam képviselt egyesület több millió forint közpénzt „nyúlt” le egy kártérítési ügyben. Ezzel szemben a valóság az, hogy az önkormányzat korábbi vezetése és a mi közreműködésünknek köszönhetően korrekt megállapodás jött létre az Üllői út 11-13. társasház és az Erkel utcában építtető cég között, úgy, hogy az önkormányzat által visszatérítendő támogatást a társasház visszafizette a kapott kártérítésből. Azaz ön ismét hazudott. Ez engem nem lep meg, de egyre inkább úgy tűnik, hogy mind többen látnak át a „baranyi-szitán”.

Ön egy végtelenül bonyolult tekintetű, ám de igen egyszerű gondolkodású ember, ha azt hiszi, hogy minden egyes mocskos, hazug vádja után én kimegyek a folyosóra és snájdigul főbe lövöm magam.

Ön a velem szemben felsorakozó képviselőket az önkormányzatba segítő pártok hátán kapaszkodott fel a polgármesteri székbe (függetlenként esélye nem lett volna nyerni, hiába hitette el az ellenzéki összefogással), ahol szemmel láthatóan szédül. Láthattuk 2018 tavaszán, hogy ön önerőből mire is képes, valahol a szebb napokat is látott munkáspárt támogatottságát karcolgatta.

A kérdéseim a következők lennének:

  • Mikor kerül ki Baranyi Krisztina teljes önéletrajza az Önkormányzat hivatalos honlapjára?
  • Mikor szándékozik, illetve szándékozik-e bocsánatot kérni az ön által megsértett személyektől, szervezetektől?
  • Elismeri-e, hogy az ön által említett, Üllői úti épülettel kapcsolatos kártalanítási ügyben az Önkormányzat visszakapta a visszatérítendő támogatást?
  • Mikor lesz hajlandó az SZMSZ szerinti működést biztosítani, azaz szót adni a képviselőknek, illetve átadni az ülésvezetést, azon előterjesztések tárgyalásakor, amikor ön az előterjesztő és ön is érintett?

Megtisztelő válaszait előre is köszönöm!

u.i.: Természetesen válaszait a honlapunkon némi magyarázattal lehozzuk segítve az önkormányzati honlap működésképtelenségéből adódó hiányokat. Így tájékoztatjuk a ferencvárosi lakosságot az őket érintő problémákról.

Budapest, 2020. augusztus 24.

Deutsch László

önkormányzati képviselő
Ferencvárosi Lokálpatrióta Egyesület
(FLE)