Ez már a vég?

Közérdekű adatokat igényeltünk. És még mindig. De már elfogyott minden türelem és lehetőség.


2020. augusztusában írtunk 🔗 először arról, hogy közérdekűadat-igényléssel fordultunk a Ferencvárosi Polgármesteri Hivatalhoz és Baranyi Krisztinához. Azóta hosszú oda-vissza levélváltásokkal (cikk🔗), olykor egész komikus szösszenetekkel, máskor kevésbbé 🔗, végül nem kaptuk meg amit kértünk, túl türelmesek voltunk, így kifutottunk az időből, jogvesztő lett az igénylésünk. A kezdetektől kiálltunk azon igényünk mellett, hogy az adatokat teljességi nyilatkozattal kérjük (erről jegyzőkönyv is íródott 🔗), és csak úgy vesszük át – és tekintjük a kérésünket teljesítettnek. A teljességi nyilatkozat ugye azt jeleni, hogy büntetőjogi felelősséget vállal az átadott adatok teljességére és hiánytalanságára. Túl tág határidőt adtunk a teljesítésre, így sajnos elfogyott a jogilag biztosított türelem az adatok átvételére, és jogvesztők lettünk.


De nem csüggedünk! Tóth László Alelnök Úr rögvest beadott egy másik adatigénylést, azonos elvárásokkal 🔗 – de ez alkalommal ügyvédi segítséget is kértünk – ami már különös magaslatokig jutott.

Erre Baranyi Krisztina velős válasszal szolgált (itt olvasható a levél 🔗). Röviden összefoglalva: több mint 210.000 Forint ellenében összeszedik nekünk azt, amit korábban már összeszedtek. (És az ember azt gondolná, össze kellene hogy legyen szedve amúgy is.) Természetesen ezt a terhet 🔗fölvállaltuk , ennyit – és többet is megér az, hogy tudjuk, mi történik Baranyi ‘Tiszta Kéz’ Krisztina háza táján, mi történik az otthonunkkal, Ferencvárossal. Bőven hagytunk időt ennek a végigfutására, ám nem jutottunk dűlőre továbbra sem. (Íme az emlékeztető levél 🔗)


Az idő lejárt, az Egyesület megfizette a sarcot, időt is kényelmesen hagyott a teljesítésre, de az lejárt. Ahogy ígértük januárban 🔗, az ügyet bíróság elé visszük, ott harcoljuk ki a teljességi nyilatkozatot és az őszinte bevallást Ferencváros és a Polgármesteri Hivatal, és Baranyi Krisztina ügyeiről.


Hogyan lesz a folytatás? Egy kényelmetlen és hosszú perrel megszerezzük, ami az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény adta jogunk, vagy kötélnek áll Baranyi Krisztina és aláírja, hogy mindenre kiterjedően eleget tett az elvárásoknak, és a teljesség maximális igényével adja át az igényelt közérdekű adatokat.

Mi is várjuk a fejleményeket, bár látván a folyamatok hatékonyságát, a lélegzetünket nem tartjuk addig.

Tisztelettel,
A Ferencvárosi Lokálpatrióta Egyesület

.