Curriculum Baranyi

Tisztelt Választópolgárok!

Kedves Képviselőtársaim és mélyen Tisztelt Egyesületi Tagok!

Hosszú ideig gondolkoztam azon, hogy vonzalmam tárgyával, (jelenleg Baranyi Krisztina, bár csak a Krisztina a biztos) ennyi időt, energiát, fáradságot pazaroljak-e el az önéletrajzából hiányzó 47 évére.

2019 nyarán a fenn nevezett hölgy arra vetemedett, hogy elinduljon Ferencváros polgármesteri tisztségéért. Áldásos működését azzal kezdte, hogy számunkra érthetetlen okokból a Ferencvárosi Lokálpatrióta Egyesületet gyalázza, degradálja. Ez a cselekedete számunkra meglepő volt, hiszen egy politikai tömbhöz sem tartoztunk, nem is tartozunk. Fennállásunk alatt gyakorlatilag az építési kártérítések behajtásában merült ki minden tevékenységünk, amiért sosem kértünk, sosem kaptunk ellentételezést. Innentől kezdve Baranyi Krisztina működése felkeltette a figyelmünket, érdeklődni kezdtük iránta, hogy kicsoda ő, micsoda ő. Régi kapcsolatainkat igénybe véve a kapott információk birtokában, tudásunkat most nyilvánosságra hozzuk.

Kezdjük az ókorban.

A következőket tudtuk meg róla. Baksa Krisztinaként született 1967-ben (nem 1971-ben, ahogy ő először a Wikipedia-n lehozta). Első férje után a Kebiche Krisztina nevet nyerte el. Válását követően fölvette anyja leánykori nevét, így lett Baranyi Krisztina. Amikor ismét férjhez ment, azaz új áldozatot talált, aki véletlenül szintén Baranyi volt, de Norbert, így még inkább Baranyi Krisztina lett. Itt az alkalom, hogy felületesen megismerkedjünk Baranyi Norberttel.

Baranyi Norbert 2019-ben (ha nem tévedünk, akkor volt a választás) egy minisztériumban elemző volt, mindemellett a Diákhitel Zrt. felügyelő bizottságának az elnöke (úgy tudjuk, hogy ezeket a posztokat ellenzéki szemléletű ember nem töltheti be…). Amúgy kíváncsi lennék, milyen információkat cseréltek otthon csak a pletyka kedvéért.

Akkor nézzük, mit csinált Baranyi Krisztina, amikor nem volt még sem képviselő sem polgármester.

A 90-es évek elején, rendszerváltáskor SZDSZ közeli körökben mozgott, kapott is egy bisztrót Salgótarjánban (ekkor nevezte el a népnyelv kaviár-zabálónak). Valami rosszul sülhetett el, mert rövid időn belül váltott a következőkre.

Krisztina, a proli

Előnyösebb számomra függetlenként politizálni, mint a Fővárosi Közgyűlés bármelyik frakciójába beülni, mondta nemrég Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere. „Engem függetlenként ismertek meg”, indokolta döntését. Így nem kötik őt a kerülettel kapcsolatos ügyekben pártérdekek.

A tiszta kéz és kendőzetlen igazság független nagyasszonya máris ellentmondásba kerül magával, hiszen a második férjével 40 millió forintért vásárolt ingatlanát véletlenül kihagyta 2016-os vagyonnyilatkozatából, mint az Együtt ferencvárosi képviselője és pártja korrupcióügyi szóvivője. Magyarázkodni kényszerül parkolási csalás vétsége miatt is – a rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz –, mert az eljárás során kiderült, a visszaélésben érintett jármű üzemben tartója Baranyi Krisztina volt.

Arról pedig saját maga beszélt, hogy a romagyilkosságok idején eleinte Milla-szimpatizánsnak, majd aktivistának szegődött, mostanság, azaz napjainkban független polgármesterként kormány- és korrupcióellenes oratóriumokat ad elő, megfeledkezve arról is: valamikor soron kívül és kedvezményesen jutott ferencvárosi bérlakáshoz. (Ilyenre ezrek várnak a kerületben.)

Keresztényellenes kirohanása sem vall függetlenségre, hiszen a tűzvészben használhatatlanná vált Ráday utcai református kollégium helyreállításához szükséges területfoglalási díjat nemhogy elengedte, de 200 milliót számláz a református egyháznak […].

Ugyancsak a független Baranyi nyilatkozta nemrég, hogy amíg az SZDSZ élt és szuszogott, addig ő a liberálisok bűvkörében élt, rájuk szavazott. Mégis az ő szájából hangzott el a „sohasem készültem politikusnak” kijelentés is. A rendszerváltás után a kis Moszkvának keresztelt Salgótarjánban a szabad demokraták szekerét tolta, és vált amolyan balkézről zöldpártivá, a városbeliek szerint: „zöldséges harcossá”.

Annak idején festő-mázoló apjával és „szolgáltatói szektorban dolgozó anyjával” derűs kedvvel csaptak vállalkozásokba, mint mondta: „Volt pékségünk, meg sütöttünk hamburgert.” A húsdarálás, a tészta- és krumplislaska-gyúrás izgalmas időszakában ment férjhez egy algériai férfiúhoz, és „sorra jöttek a gyerekek”. Később, 2003-ban állítólag szó nélkül otthagyta Nasszert, gyermekei apját annak emberi és anyagi problémái, tartozásai miatt.

Pestre költözött. A nagy utazást megelőző években a városi Karancs szállodához tartozó bisztró helyiségében, ahol addig hamburgerezett, gyógyszertárat alapított és azt vezette, ezt szintén ő nyilatkozta. Kijelentése még akkor is valószínűtlen, ha időközben a pécsi egyetemen elvégezte a HR-szakot, ugyanis kizárólag gyógyszerészdiplomával rendelkező személy működtethet patikát. Persze ha a háttérben bérbeadóként vagy befektetőként volt jelen, az más: szimpla haszonszerzés stróman alkalmazásával.

„Igazi proli vagyok!” Ezt is mondta Baranyi Krisztina magáról az egyik vele készült beszélgetés felütéseként, kételyt sem hagyva más minősítésre. Nem vitatom. (A proletár az ókori Rómában vagyontalan szabad embert takart, aki leginkább élősdi életet élt. A kapitalizmusban elnyomott és kizsákmányolt munkás volt, aki bérbe adja munkaerejét.)

Ám ahhoz, hogy a Karancs bisztrót kibéreljék, alakítgassák, esetleg másoknak bérbe adják, netán megvegyék, majd több tízmillióért eladják, kevés lett volna igazi proletárnak lenni, mint ahogyan Baranyi sem lehetett az; maga nyilatkozta, hogy az SZDSZ szekerét tolta […].

Fontos a politikai beágyazottság, ugyanis a Karancs szállót abban az időben zűrös körülmények között privatizálták, a szállodarész azóta sem működik. (Sok férfi vendég sajnálta Ibike és Mártika felszolgálókat az egykori bisztróból.)

[…]

A nagy balhék és nagy szerzések évtizedében a bisztróból kialakított Baranyi-féle kuckóban barátságosan ontotta a meleget a Nasszerrel akkor még közösen beépített laskasütő kemence, miközben az Alkotmány utcában, az egyik tízemeletes panel tizedik emeletén lakott a család. Időközben a büfé profilját megváltoztatták, és a helyiség egy részében optikus kezdte meg jövőbe látó ténykedését, majd a patikára is sor került. Napjainkban Benu gyógyszertárként működik.

[…]

Miként lehet független, aki SZDSZ-es, aztán MILLÁS aktivista, majd Együtt-politikus? Ki hiszi el arról, aki 40 milliós vagyonbevallást téveszt, parkolási csalásba keveredik, patikát jogosulatlanul működtet, vagy bérlakáshoz juthat mások rovására, és 200 milliót sem rest keresni a leégett egyházi kollégium fenntartóján, miközben rossz döntésének következtében a kerületi parkoláson közel 200 milliót bukik Ferencváros, hogy ő a tiszta kéz és a kendőzetlen igazság független nagyasszonya?

„Az anyagi súly teszi becsessé az aranyat, az erkölcsi az embert” – írja Baltasar Gracián egyik maximájában. Az igazmondás és a józanság az érettség homlokzata. Egy bejegyzés a Facebookon röviden így fogalmaz Baranyiról: „Baltaarcú lumpenproli. A tarjániak megszabadultak tőle, a fradisták büntetésül megkapták.”

„ forrás: Demokrata.hu, online, Franka Tibor, 2020.01.15.

Laska kemence ügyében valaki tegye meg azt a szívességet, hogy felvilágosít, hogy ez mi?

Gyógyszertár. A népnyelv itt nevezte el verekedős patikusnak. Vajon miért? Miután sem optikus sem gyógyszerész diplomája a hölgynek nem volt, logikus, hogy vett egy diplomást, uram bocsá’ egy diplomát. Következtetés; most már értjük, hogy miért nem Salgótarjánban indult az ominózus polgármesteri székért.

Idő közben lement Pécsre gyógyszertárakat üzemeltetni a férjével. Onnan semmilyen negatív hírt nem kaptunk róla. Lehet, hogy férjeuram felügyelete alatt volt?

Utána feljött Budapestre ahol első lendülettel belépett az V. kerületi MSZP alapszervezetébe. Rövidesen Steiner úr táskahordozója lett, aki akkoriban nem csak az V. kerület polgármestere volt, hanem országgyűlési képviselő posztot is betöltött. Valami történhetett, hiszen rövid idő után kirúgták. Valószínűleg innentől számítható az MSZP iránt viselt ellenszenve. Erre még később utalok. Belefogott egy újabb „gyógyszertár üzletbe”, de ahogy ő elmondta, szegény gyógyszertárát felállványozták épület felújítás miatt, és ekkor tönkre ment. Később, szerintünk pótcselekvésként, miután rájött, hogy az üzleti életben sikertelen, belépett az azóta megszűnt Együtt pártba. 2014-ben az Együtt színeiben önkormányzati képviselő lett, ahol bizonyított: botrány és hiszti felváltva követte egymást. Ennek következtében egy csomó képviselői jogot az akkori testület megvont tőle, amitől tiszteletdíja igen csak lecsökkent. 2019-ben eldöntötte, hogy elindul a polgármesteri posztért, erre minden nemtelen eszközt felhasznált. Szerintünk egy szerencsés véletlen folytán találkozott Karácsony Gergely, akkori főpolgármester jelölttel és elmondta, hogy ő is indul a polgármesteri székért és annyi szavazatot vesz el a baloldali jelölttől hogy biztos, hogy a FIDESZ jelöltje nyer. Karácsony Gergely erre előválasztást rendelt el, a többit mindenki ismeri és tudja.

Akkor forduljunk be regnálása kezdeti időszakába.

Először meggyanúsította a FIDESZ-MSZP vélt „koalícióját” a parkolási pénzek elsikkasztásával. (Ez azóta sem bizonyosodott be!) Személyesen támadta egyes pártok képviselőit. Kezdte Gyurákovics Andreával, akit lehülyézett, majd jószerivel felszólította, hogy turkáljon a bugyijában. Folytatta velem, akit nyilvános közmeghallgatáson letolvajozott (válaszra nem adott lehetőséget), majd mikor bebizonyosodott, hogy nincs igaza, simán zsarolónak nevezett. Takács Krisztiánt, az „Új Pólus” jelenlegi frakcióvezetőjét a testület előtt lebutázta. Szilágyi Zsoltot, a Jobbik képviselőjét lenácizta, majd a végén egy jóízűt zsidózott. (Jellemző, hogy az utóbbi miatt Canossa járást rendezett a Páva utcai Zsinagógába, csak hamut felejtett elvinni.) Jellemző, hogy a fenn nevezett Zsinagógában a TV-n kívül senki nem volt.

Közben kiderült, hogy 2015-ben a salgótarjáni közgyűlés Kebiche Krisztina köztartozását behajthatatlannak minősítette (magyarul törölte), így maradhatott képviselő. Azóta fejti ki polgármesterként, ilyen előélettel, áldásos működését, miközben teljesen szétverte az ellenzéki együttműködést.

Jelenleg, nagy sóhajtások közepette a mártírt játssza, a szegény, kiszolgáltatott, megtámadott asszonyt, miközben mindent elkövetett, hogy erre a sorsra jusson. Érdekesség gyanánt hozzá kell fűznünk, hogy miután csatlakozott Karácsony Gergely NO-STADION mozgalmához, úgy állapodott meg a regnáló kormánnyal, hogy némi ellentételezés fejében Ferencváros hozzájárul az atlétikai stadion megépítéséhez. Tette ezt úgy, hogy a képviselő testület hozzájárulását utólag kérte.

Én ezekből a következőket szűrtem le.

Baranyi Krisztina három párt tagja volt. SZDSZ, MSZP, Együtt. Nem véletlenül játssza a függetlent, de mindenki tudja, hogy a képviselő testülettől ő sosem lesz független. Véleményünk szerint, Baranyi Krisztina nem politikus, hanem megélhetési kalandor, tovább bővítve: ilyen silány vezetése Ferencvárosnak a rendszerváltás óta még nem volt.

Remélem, a IX. kerületben a vélemény még szabad. Ezért felszólítom Baranyi Krisztinát, amennyiben perelni óhajt, állok elébe, azzal a kéréssel, mint magánszemély pereljen, ne a közpénzt használja erre.

ui.: Ha Baranyi Krisztinának a közlendőim ellen bármilyen kifogása van, szívesen meghallgatom, de csak tanúk jelenlétében.

uui.: Nagyon sajnáljuk, hogy az általunk nagyra becsült és makulátlan jellemű és becsületű Gegesy Ferenc örökös polgálmesterünket ebbe az ocsmány cikkbe belekevertük, az előzőleg megjelent Demokrata.hu cikk megjelenése nem a mi véleményünket tükrözi, tehetetlen dühünkben, Baranyi elleni ellenszenvünkben nem kontrolláltuk megfelelően a cikk tartalmát. Ezért Gegesy Ferencet megkövetjük.

uuui.: Itt látszik, hogy nem csak a nagy emberek követhetnek el hibát, hanem a kicsik is.

Tisztelettel,

Deutsch László
Önkormányzati képviselő
FLE