06.22. Napirend előtt felszólaltunk

Kivonat Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzatának Képviselő-testülete 2022. június 22-én 9.00-kor tartott rendes nyílt ülésének jegyzőkönyvéből:

Deutsch László: Mindenki tudja, hogy a demencia boltban vásárolok, ha véletlenül összefüggéstelen leszek, akkor tulajdonítsák ennek. Felszólalásom két részből áll. Az egyik kérdés Polgármester Asszonyhoz. A képviselői tiszteletdíjjal beterjesztett és elfogadott indítványom mikor lett kifüggesztve? Kérdezze meg, kérjen mankót asszonyom, ne nézzen így rám. Előbb-utóbb eléri azt, hogy vizsgálatot kérek, hogy a képviselő-testületi határozatok teljes számban végre vannak-e hajtva.
A második hozzászólásom Döme Zsuzsához szól. Talán megmagyarázom az örökös kérdését, amit feltesz a Képviselő-testületnek, hogy miért nem szeretik Döme Zsuzsa alpolgármester asszonyt? Döme Zsuzsa amióta itt van az Önkormányzat pénzén mecénáskodik. A Kutya Párt nevében építi ki a Kutya Párt rendszerét. Az utóbbi időben több meglepetés ért vele kapcsolatban. Az utolsó információm, amit kaptam róla az volt, hogy a Kutya Párt egy 8 millió forintos összegből létrehozott egy alapítványt, ami az ÁSZ vizsgálat ellenőrzésének nem tett eleget.
Ez katasztrófa, hiszen az az alpolgármester asszony, aki 8 millió forinttal nem tud elszámolni, az hogyan számol el az Önkormányzat által a jogköreire biztosított összeggel? Felkérem Döme Zsuzsát, hogy 30 napon belül írásban adjon választ, ami ha nem kielégítő egy méltatlansági indítvánnyal fogok előállni.
Kedves Hölgyeim! Önök nem csak a választók bizalmát vesztették már el, hanem a Képviselő-testület bizalmát is.
Ne nevessen asszonyom, mert felrakok egy kérdést a három frakcióvezetőnek. Tegye fel az a frakcióvezető a kezét, aki a hölgyeket örömmel látja a frakciójában. Ezt a tömeget. Köszönöm, hogy meghallgattak.

Eredeti forrás: Jegyzőkönyv – 7. oldal