Lebilincselő találkozás a Jegyző Asszonnyal

A múlt hét végén megkapván a képviselői anyagokat megdöbbenve konstatáltam, hogy azok az előterjesztéseim, amit a honlapon is közzétettem, a megfelelő irodákba leadtam, át is vették, valamint a javított változata a korábbi karcolatunkban említett javaslatunknak, nem került a Képviselő-testület elé. Meg sem okolták.

Azt mindenkinek illik tudni, főleg Baranyi Kartácsnőnek és a Jegyző Asszonynak, hogy minden képviselői előterjesztésnek a Képviselő-testület elé kell kerülni, amennyiben formai, alaki, tartalmi hibája van, úgy a jegyző és kamarája segítségét igénybe lehet venni. Mint ahogy a példa mutatta (ld. előzmények)

Ezeknek az előterjesztéseknek a befogadását egyetlen indokkal lehet megtagadni; ha jogellenesek.

Mindezek ismeretében a Jegyző Asszonytól egy randevút kértem és kaptam. Minden baj elkerülése végett az egyik egyesületi tagunkat tanúként elvittem. A jegyzőkönyvet eredeti formájában a soraink után láthatjátok, de lenne némi hozzáfűzni valóm.

Az Egyesület összes javaslata az Önkormányzat működésének jobbá tételére koncentrál, vagy az elkövetett hibák rendbehozására. Nincs bennünk feltűnési viszketegség. Aggályaim: mennyire veszik komolyan egyes önkormányzati képviselőket, hogy előterjesztéseiket kísérőzene nélkül visszadobják. Fölteszem a kérdést, hogy aki nem tagja valamelyik frakciónak, annak kevesebb joga van a többi Önkormányzati Képviselőnél? Esetleg az a baj, hogy nem vagyok és valószínűleg nem leszek Baranyi-hívő? Netán valami csúnya, rejtegetni való dologba másztam bele? Hogy lehet egy közérdekűadat-igénylést megtagadni, ami még Baranyi&Baranyi Kartácsnő is megkapott abban a csúnya FIDESZ érában? Vajon mit rejtegetnek? Egybe cseng-e a választási ígéretével, hogy nála minden átlátható lesz? Egyet felejt el a fent említett személy, hogy az a “nála” gyakorlatilag “nálunkat” jelent. Ő ugyan a Képviselő-testület feje, de neki is ugyan annyi szavazata van (1) mint egy egyszerű mezei képviselőnek.

Íme a jegyzőkönyv:

U.i.: Ezúton felhívom barátaim, ismerőseim, képviselő-társaim figyelmét, hogy a ferencvaros.hu oldalán megjelent email címem nem azonos az eredetivel, úgyhogy mindenki a korábban megadott címemen keressenek. Egyben értetlenségemet fejezem ki, hogy e-mail címemet megváltozva, engedélyem nélkül valaki feltegye.

Tisztelettel csókolom a dolgos kezeteket!
Deutsch László