Javaslat: Saját vendéglátó ipari egységeink megsegítése

T. Baranyi Krisztina, Tisztelt Képviselő Testület!

Már megkaptátok a javaslatom egyszerűsített változatát a vendéglátó ipari üzleteink felkarolására. Mi is történt ebben az évben? Vendéglátó üzleteink (amely az itt élőké, nem az Önkormányzaté) a január-februári holt szezon után márciusban az alapbetegség-járvánnyal szembesült. Hozzáállásunk nem volt megfelelő, embereket kezdtünk segélyezni (állami jogköröket vettünk át).

Az én meggyőződésem és felfogásom szerint magát a bérleményeket kellene segélyezni, hiszen egy életben maradt üzlet tud új munkaerőt alkalmazni.

Elképzelésem: A vendéglátó ipari egységek bérleti díját január 1-től május 31-ig töröljük el, ne legyen fizetési kötelezettségük. 2020. június 1-től 2021.május 31-ig minden önkormányzati tulajdonú vendéglátó ipari egységnek engedjük le a bérleti díját 50 százalékkal (ez pontosan elég egy új munkaerő felvételére). Tudom, hogy azt tartjátok, hogy bérleteink, bérleményeink az arany tojást tojó tyúk, de csak azt a madarat lehet nyírni, amelyiknek hagyjuk a tollát kinőni. Nem szeretném, ha az egész Ráday utca és Tompa utca üresen tátongana, mert amennyiben a vendéglátóink bezárnak és üresek, úgy a szolgáltató üzleteink is tönkremennek.

Remélem, tervem az egyetértésetekkel találkozik, megértitek a felmerülő problémát, és segítetek a saját vendéglátó ipari üzleteink talpra állításában.

Tisztelettel,

Deutsch László
Önkormányzati képviselő
FLE